Jade steen

Jade Voet reflexologie
 
   
  Home Voetreflexologie Behandeling Doelstelling Tarieven Cadeaubon Gastenboek Contact  
 

Voetreflexologie

Wat houdt de behandeling in?

In de voetreflexbehandeling die ongeveer 60 minuten duurt wordt het hele lichaam aangezet om eventueel vrijgekomen afvalstoffen af te voeren, waardoor blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven zodat de energiedoorstroming wordt geoptimaliseerd; het begin van het genezingsproces.

Extra aandacht krijgen de reflexzones die een verbinding hebben met organen, klieren,weefsels of lichaamsdelen die niet goed functioneren en energie nodig hebben. Hierdoor verminderen en/of verdwijnen over het algemeen de klachten.

 

Behandelingcyclus

Afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten worden de eerste vier behandelingen met tussenpozen van 1 week gegeven. Daarna is het raadzaam om geleidelijk af te bouwen met tussenpozen van 2 weken.

 

Reacties op de behandeling

Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden:

Tijdens de behandeling:
 • Meer dan normaal transpireren
 • Koud of juist warm voelen
 • Prikkelingen
 • Slaperigheid
 • Opkomende emoties
Vlak na de behandeling:
 • Duizeligheid
 • Op wolken lopen
 • Blijheid en ruimte voelen
 • Een energiek gevoel (bergen kunnen verzetten)
 • Loomheid (lekker lui willen liggen)
Voetreflexbehandeling
Uren tot dagen na de behandeling:
 • Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen: de urine is donkerder en meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus e.d.).
  De afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam.
 • Oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen
 • Veranderde gevoelens op allerlei gebied
 • Een betere bloeddoorstomimg
 • Een goede energiedoorstroming
 • Ontspanning van lichaam en geest ( positief denken )
 • De slaap wordt rustiger
Laat uw reflexoloog weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel haar de volgende keer hoe de tussenliggende periode is verlopen.
Dat helpt om weer verder te komen.

Aromatherapie

Bij iedere behandeling voetreflex gebruiken wij essentiële oliën (aromatherapie).
De gebruikte oliën worden afgestemd op de behoefte van de cliënt.

Aromatherapie

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een therapie waarbij met behulp van essentiële oliën getrokken uit o.a. planten, zaden en bloemen het lichaam wordt aangezet tot genezing.
Dit gebeurt doordat etherische oliën een krachtige therapeutische werking hebben . Elke essentiële olie heeft telkens zijn specifieke werking.

Via aromatherapie kunnen remmingen en blokkades in het energiesysteem en/of organen opgeheven worden. Zodra het evenwicht hersteld is, zullen ook de organen van het lichaam kunnen terugkeren naar een normale toestand. Bovendien wordt door de massage de bloedsomloop gestimuleerd en zo de afvalstoffen uit het lichaam verwijderd.

Etherische oliën ondersteunen het zelfgenezingsproces van het lichaam. De aromatherapeut geneest niet, maar helpt de mens zichzelf te genezen.

Wat doet een behandeling met essentiële oliën?

Essentiële oliën worden via massage aangebracht. De oliën dringen snel door in de huid en binnen 15 minuten worden ze al in de bloedbaan opgenomen, vanwaar de essentiële oliën de organen en/of energiesystemen bereiken en deze aanzetten tot actie en het hervinden van evenwicht. De essentiële oliën worden ook via de neus opgenomen. Geuren hebben een grote invloed op hoe we ons voelen en beïnvloeden onze stemming en emoties. Aromatherapie wordt toegepast voor de verlichting van pijn, vermindering van spanning en vermoeidheid en algehele welzijn van het lichaam.

Nek-Schouder Massage

Als afsluiting van de voetbehandeling bieden we nog een extra nek- en schoudermassage, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de essentiële oliën.
Deze oliën zijn nu ook weer speciaal afgestemd op nek en schouders.

Voetbad Essentiële Oliën (optioneel)

Optioneel bieden we ook nog een voetenbad met essentiële oliën, om al ontspannend aan de behandeling te kunnen beginnen.

Voetvad Essentiële Oliën
  Jane Dekkers-Bickes   -   Tel: +31 (0)165 551925   -   Impalaberg 2 - 4708 JG Roosendaal - Nederland   -   Email:
© 2021 - Jade Voetreflexologie Privacy verklaring Created by Milano Projects - The Art of Technology